petak, 10. kolovoza 2007.

Poslovni forum

Poslovni Forum pokrenut je od strane stručnjaka na području ekonomije, financija, prava i informatike, a nakon sveobuhvatne analize tržišta i poslovanja poslovnih subjekata, kako bi se uz korištenje suvremenih metoda i visoke tehnologije cjelovito pristupilo unapređenju poslovanja svih poslovnih subjekata na jednostavan i učinkovit način.

Poslovni Forum okuplja stručnjake koji raspolažu potrebnim znanjima i koriste suvremenu tehnologiju, te stalni krug vanjskih suradnika za specifična znanja i potrebe.

Osnovni zadatak Poslovnog Foruma je osigurati novu kvalitetu i standarde efikasnog tržišnog poslovanja kako bi se poduzetnicima omogučilo proširenje asortimana svojih proizvoda i usluga, kapaciteta i ukupnog prometa, kako bi svi djelatnici bili u u punoj mjeri zaposleni, omogučiti efikasnu i učinkovitu reklamu, te detaljno predstavljanje proizvoda i usluga svim zainteresiranima. Poslovni Forum omogučava i prikupljanje informacija o stanju na tržištu, analiza tržišta, pregled cijena i asortimana konkurencije, kvalitetnu izradu poslovnih planova i investicijskih projekata te financiranje novih ulaganja, savjete i konzultacije u svezi trgovačkog, građanskog, radnog i upravnog prava, poreza i drugih oblasti.

Iz tih razloga, osnovana je i jedinstvena poslovna baza podataka koja obuhvaća sva zainteresirana poduzeća i obrtnike i druge poslovne subjekte. Objedinjuje sve relevantne informacije, čini ih u svakom trenutku dostupnima te je u mogućnosti ispuniti specifične potrebe. Po prvi puta omogućuje prezentaciju i informacije, čak i osobama koje nemaju mogućnost korištenja Interneta.

Većina privatnih poduzeća i obrta, otvorena je na jednoj ideji trenutnog stanja tržišta, no prilike na tržištu promjenile su se u potpunosti već u nekoliko mjeseci. Većina privatnih poduzetnika nije napravila kvalitetnu i stručnu analizu tržišta nabave i tržišta prodaje ili pružanja usluga; niti kada se upustila u poslovne vode, a naročito ne radi analizu barem jednom mjesečno. Razni imenici, poslovni adresari, katalozi i časopisi bilo u tiskanom izdanju, na CD-u ili na Internetu, ne sadržavaju pregled svih poslovnih subjekata, a uglavnom ne nude ništa više od naziva, adrese i broja telefona. Naročito ne daju pregled konkretne i trenutne ponude ili potražnje, pregled svih proizvoda i usluga sa cijenama i svim drugim potrebitim informacijama. Tiskana izdanja nije moguće nadopunjavati. Ona su zastarjela već nekoliko tjedana nakon dana izlaženja. Jedino baza podataka Poslovnog Foruma omogućuje neograničeni broj upisa i stalno ažuriranje, te detaljno predstavljanje neograničenog broja proizvoda i usluga.

Kako bi se zaista obuhvatiti svi zainteresirani poslovni subjekti, bilo je nužno omogučiti korištenje baze podataka i onim poduzetnicima koji još nisu počeli koristiti Internet. Oni koji ne koristite računalo i Internet, mogu sve informacije koje žele objaviti, dostaviti telefonom, faxom ili pismom, a Poslovni Forum unosi njihove podatke u poslovnu bazu podataka, izrađuje Internet stranice, objavljuje ponude i potražnje, a povratne informacije dostavlja im u realnom vremenu pismom, faxom ili telefonom.

Više od polovice svih malih i srednji poduzeća i obrtnika još uvjek nema svoju prezentaciju na Interentu, a velika većina postojećih prezentacija je neažurna, nekompletna ili zastarjela, te ih nije lako niti pronaći. Poslovni Forum je po prvi puta omogućio upis svih zainteresiranih poslovnih subjekata u jednu centralnu bazu podataka, sa detaljnim i ažuriranim pregledima cjelokupne ponude i potražnje, te omogućio brzo i jednostavno pretraživanje prema kriterijima koje Vi sami određujete.

Pored centralne baze podataka, Poslovni Forum tvrtkama i obrtnicima pruža i druge usluge:

Nema komentara: