petak, 10. kolovoza 2007.

HNL Portal

"MISLIM da je Dinamo daleko najkvalitetnija momčad HNL-a, a Hajduk će također vrebati svaki pogrešan korak i pokušat će iskoristiti svaku priliku da ukrade pokoji bod. No, nije nemoguće niti da se Rijeka i još netko uključe u borbu i tako prvenstvo naprave još zanimljivijim. Mislim da se i u našem prvenstvu ipak igra kvalitetan nogomet", ocijenio je za službene stranice Dinama, mladi napadač Mario Mandžukić.

Mandžukić je nedavno došao iz Zagreba, a proces prilagodbe u Dinamu protiče više nego dobro. Upitan što misli o suigračima i svojoj novoj momčadi, Manđukić odgovara,"Velika je razlika između Dinama i Zagreba. Nevjerojatno je, ali kao da nisam više u istoj ligi. Dinamo je zaista najbolji hrvatski klub, ali i u organizacijskom smislu. Suigrači su izvrsni i odlično je igrati kada znaš da na svakoj poziciji imaš nekoliko vrhunskih nogometaša."

Iako nije sudjelovao u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv Domžala, Dinamovom napadaču nije bilo lako gledati svoje suigrače." Bilo je teže nego igrati. Mislim da smo se ipak odlično snašli i malo mi je žao što smo u posljednjim minutama primili pogodak. Dinamo je, posebno u prvom dijelu, pokazao da se može nositi i s puno jačim ekipama. Sakrili smo loptu i protivnik nije nikako našao način da ju oduzme. Bila je to dobra Dinamova utakmica."

Branko Ivanković igra samo sa jednim napadačem u vrhu napada što očito Mandžukiću odgovara. "I prije nego što sam stigao u Dinamo govorio sam da ću lakše igrati u Dinamu, nego u Zagrebu. Volim igrati iza igrača u vrhu napada i to mi savršeno odgovara. Branko Ivanković dobro je uočio moje kvalitete i stavio me na mjesto na kojem se najbolje snalazim.", zaključio je Manđukić za službene stranice kluba.

Osim njega u napadu je velika gužva. Tadić, Šokota i novo pojačanje Balaban svi su vrsni napadači. Upitan o odnosima između njih u svlačionici Mandžukić kaže, "Obožavam kada se moram boriti za nastup u momčadi. Nema opuštanja i na taj način svi dajemo maksimum. Također, nema niti svađa ili sličnih stvari. Dečki su shvatili da samo radom i potpunim zalaganjem mogu doći do prve momčadi, a što je također važno samo je rad vrednuje."

Nema komentara: